menuجستجوsearch
amlakeyasan.ir

برخی نکات مهم در رابطه با قولنامه خودرو

۱۴۰۳/۱۲/۲۶ يكشنبه
(0)
(0)

برخی نکات مهم در رابطه با قولنامه خودرو

برخی نکات مهم در رابطه با قولنامه خودرو

برخی نکات مهم در رابطه با قولنامه خودرو

@@مهم و کاربردی @@

از آنجا که قولنامه خودرو در مراجع قانونی قابل پیگیری است، باید نهایت دقت را در نگارش آن به کار برد. اگر خودروی فروشنده شرایط خاصی دارد یا نحوه پرداخت خریدار متفاوت است، حتماً باید در قولنامه ذکر شود لذا به چند نکته مهم در خصوص قولنامه و شرایط معامله اشاره می‌کنیم:

هزینه قولنامه خودرو با کیست؟ اگر قرارداد در بنگاه معاملات تهیه شود که اصطلاحاً با قولنامه محضری هم شناخته می‌شود، باید ۱% از مبلغ کل معامله را به فرد تهیه‌کننده قولنامه پرداخت کرد. این هزینه به صورت مساوی بین خریدار و فروشنده تقسیم می‌شود؛ یعنی هر کدام ۰.۵% از قیمت ماشین را به بنگاه معاملاتی پرداخت می‌کنند. همچنین اگر می‌خواهید بدانید هزینه سند خودرو با کیست؟ کلیک کنید.

در قولنامه خرید خودرو باید ذکر شود، اگر وسیله نقلیه مورد معامله تا پیش از تاریخ انتقال سند دارای تخلفات راهنمایی و رانندگی، کیفری یا مدنی باشد، مسئولیت تمامی آنها بر عهده فروشنده است.

در زمان نوشتن قولنامه باید به وضعیت سلامت و امکانات اضافی ماشین اشاره شود؛ در این صورت، اگر از زمان نوشتن قولنامه تا تاریخ انتقال سند، آسیبی به خودرو وارد شود، فروشنده موظف به جبران آن است.

قولنامه ماشین باید در دو نسخه کاملاً مشابه نوشته شود؛ هر یک از طرفین معامله، یک نسخه را در اختیار خواهند داشت و هر دو نسخه باید توسط طرفین معامله و شاهدان امضا شود. در صورتی که قرارداد دستی نوشته شود، می‌توان از کاربن برای نوشتن نسخه دوم استفاده کرد.

هنگام نگارش قولنامه به صورت دست‌نویس، حتماً از خوانا بودن کلمات مطمئن شوید.

اگر خودرو ایرادی دارد، حتماً لیست آن‌ها را در متن قرارداد ذکر کنید؛ تا روز انتقال سند، خریدار ادعایی مبنی بر بروز ایرادات جدید بعد از عقد قرارداد قولنامه نداشته باشد. به عنوان مثال، در قولنامه ماشین تصادفی، حتماً باید با جزئیات به محل‌های آسیب دیده اشاره شود. برای دیدن آموزش نحوه استعلام سند خودرو کلیک کنید.

سعی کنید برای افزایش اعتبار، قولنامه ماشین را در حضور چند شاهد امضاء کنید؛ در صورتی که شهود زیر برگه قولنامه را امضاء کنند، شهادت آنها در دادگاه اعتبار زیادی خواهد داشت. البته قولنامه ماشین بدون شاهد هم معتبر است؛ اما در صورتی که مشکلی به وجود آید، اثبات اینکه حق با کدام‌یک از طرفین معامله است، کمی سخت‌تر می‌شود.

توجه کنید که مشخصات خودرو و اطلاعات هویتی اشخاص به طور دقیق و کاملاً صحیح در قرارداد ثبت خواهد شد. در صورت حضور نماینده فروش، باید اطلاعات این شخص نیز در قرارداد درج شود.

هر شرطی که مد نظر خریدار و فروشنده است، قابلیت اضافه شدن به قولنامه خودرو را دارد؛ مگر آنکه شروط ذکر شده با قوانین رسمی کشور تداخل داشته باشند.

در قولنامه فروش ماشین شرایطی، لیزینگی یا قسطی، باید حتماً نحوه و زمان پرداخت اقساط، همچنین شماره حساب مقصد در قرارداد ذکر شود.

هنگام نوشتن قولنامه خودرو، باید هر دو طرف معامله مدارکی مثل کارت ملی، کارت ماشین، سند ماشین و نتیجه کارشناسی را به همراه داشته باشند تا اشتباهی در ثبت اطلاعات قولنامه به وجود نیاید.

طراحی فرم قولنامه معاوضه ماشین تقریباً قوانین مشابهی با موارد ذکر شده در بخش‌های قبلی دارد؛ تفاوتی اصلی در وارد کردن اطلاعات هر دو خودرو و تعیین نحوه پرداخت هزینه‌ها است.

قولنامه حواله خودرو یا قولنامه فروش امتیاز خودرو، تفاوت چندانی با قولنامه خرید و فروش ندارد. فقط باید مدارک شخصی که دارای حواله است را به دقت بررسی کنید تا از صحت اطلاعات آن، مطمئن شوید.

قوانین و طرز نوشتن قولنامه برای ماشین کارکرده و نو یکسان است.


 

نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر
دنبال چه هستی؟
جستجو برای خریدجستجو برای اجارهدرخواست‌های خریددرخواست‌های اجاره